İdrar Kaçırma Tedavisi
Yüksek Yoğunluklu Odaklanmış Elektromanyetik Frekans teknolojisi, idrar kaçırma karşıtı uygulamada derin pelvik taban kaslarını nöromüsküler kontrolü uyarmak, güçlendirmek ve zayıf pelvik kasların rehabilitasyonu için yüksek yoğunluklu odaklanmış elektromanyetik teknolojiyi süper indüksiyon sistem önerilir. Ücretsiz ön görüşme randevusunu buradan oluşturabilirsiniz.
Yüksek Yoğunluklu Odaklanmış Elektromanyetik Frekans , pelvik tabandaki motor nöronları aktive etmek için MRI’ ya benzeyen yüksek yoğunluklu bir elektromanyetik alan kullanır. 30 dakikalık uygulamalarla 6 ile 10 seansta çözdüğüne dikkat çekiyor. Haftada 2 kere uygulanabilen yöntemle genellikle 3 haftada idrar kaçırma sorunundan kurtulmanız mümkün. taban bölgenizde bulunan pelvik kaslarını kontörollü bir şekilde güçlendiriyor. Çalışma esnasında kasların rehabilitasyonunu gerçekleştirerek yüksek odaklanmış süper indüksiyon sistem Teknolojisi sayesinde bu kasların uyarılıp çalışmasını sağlayarak güçlendiriyor. Bu kasların zayıflaması sonucu ortaya çıkan idrar kaçırma sorununun yanı sıra istem dışı gaz ve dışkı kaçırmayı da önleyen uygulama, ayrıca cinsel tatminsizliği önlemeye de yardımcı olup özel anları mutlu kılıyor.
Uygulama bir koltukta oturarak gerçekleştiriliyor. Burada kasların kasılma etkisini azaltacak dar ve sıkı kıyafetler giymemek önemli bir nokta. Rahat bir kıyafetle soyunmadan koltukta oturup derginizi okuyarak, keyifli bir ortamda uygulamadan yararlanabiliyorsunuz. Siz hiçbir şey yapmıyorsunuz, uygulama, sistemin programı sayesinde kendi kendine sağlanıyor. Sadece pelvik bölgesinde oluşan kasılmalar sayesinde karıncalanmalar hissediliyor. Ağrı sızı olmadığı için de seanslardan sonra günlük yaşamınıza rahatça devam edebiliyorsunuz.
Manyetik Frekans ile İdrar Kaçırma Nasıl Geçer?
İdrar kaçırma, kadınlar başta olmak üzere pek çok kişinin yaşadığı bir sorun. Kimi bunu dile getirir kimi ise sadece kendi başına geldiğini sanıp utanır, söylemekten çekinir. Oysa ki rahimle birlikte mesane ve bağırsakları desteleyen pelvik kasları, kadınlarda doğum ve menopoz ile yaşlanmaya bağlı olarak; erkeklerde ise kilo alma ve yaşlanmayla birlikte zayıflar. İşte bu pelvik kaslarının zayıflaması sonucu idrar kaçırma, sızıntı, akıntı, istem dışı gaz çıkarma gibi çok ciddi sorunlar ortaya çıkar. Bu sorunlar ilerlediği zaman özellikle kişi dışarı çıkmaya bile korkar olur.Yaygın görülen bir durumdur. Her 100 kadından 35’inde bu durum sorun yaratacak, yani yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyecek düzeye ulaşmaktadır.
Siz de zamanlı zamansız idrar yapma ihtiyacı duyuyor veya geceleri sık sık uyanıp tuvalete gidiyorsanız; öksürürken, hapşırırken, gülerken ya da egzersiz yaparken idrarınızı kaçırıyor ya da idrar kaçırma endişesiyle çantanızda ped, yedek iç çamaşırı taşımak zorunda kalıyorsanız; bunları yaşayacağım korkusu sosyal yaşantınızı etkiler hale geldiyse bu soruna çözüm bulmanız şart. Eğer idrar yolu enfeksiyonu tanısı konulmamışsa bu sorunların nedeni pelvik kaslarının zayıflamasıdır ve mutlaka güçlendirilmesi gerekir.
İdrar kaçırmanın tipleri ve tiplerine göre nedenleri nelerdir?
Stres inkontinans: Efor, egzersiz, gülme, ıkınma veya öksürme gibi karın içi basıncının arttığı durumlarda ortaya çıkan istemsiz idrar kaçırmadır. Esas problem kadınlardaki bağ, kas, ligamentler gibi genital bölgeyi ilgilendiren destek dokulardaki bozulmalardan kaynaklanır. Bunun yanında sinirsel uyarım bozuklukları da bu tür idrar kaçırmaya neden olabilir.
Stres tipi idrar kaçırma: Öksürme, hapşırma, egzersiz gibi karın içi basıncı arttıran hareketler esnasında istemsiz idrar kaçırmadır.
Sıkışma tipi idrar kaçırma: Aniden gelen acil ve şiddetli tuvalete gitme ihtiyacı esnasında tuvalete yetişemeden istemsiz idrar kaçırmadır.
Karışık tip idrar kaçırma: Stres ve sıkışma tiplerinin aynı anda görülmesidir.
Taşma tipi idrar kaçırma: Mesanenin kapasitesinin dolmasına rağmen idrara sıkışıklık hissedilmemesi ve mesaneye fazla gelen idrarın sızıntı şeklinde istemsiz olarak kaçırılmasıdır.
İdrar kaçırma nedenleri;
- İlerleyen yaş.
- Fazla kilolu olmak, obezite.
- Kalıtımsal sebepler.
- Kabızlık.
- İdrar enfeksiyonları (kadınlarda sistit, mesane iltihabı).
- Vajinal enfeksiyonlar.
- İdrar taşları ve tümörleri.
- Zor doğumlar.
- Menopozla ilişkili hormonal değişiklikler.
- Şua tedavisi.
- Sinirsel hastalıklar ve erkeklerde görülen prostat büyümesi.
- Kadınlarda devamlı idrar kaçırmaya sebep: mesane-vajina arasında ya da böbrekle mesane arasındaki idrar borusu (üreter)Vajina arasında oluşacak birleşmeler.
- Kontrolsüz şeker hastalığı.
- Alkolizm.
- Prostat kanseri için yapılan ameliyatlar.
- Adele gevşeten, tansiyon düşürücü, idrar söktürücü, sakinleştirici, depresyona karşı alınan ilaçlar, alerji ilaçları da idrar kaçırmaya sebep olabilir.
- Beyin fonksiyonlarında yavaşlamaya neden olan hastalıklar (demans, alzheimer, damarsal hastalıklar v.b.)