Mezoterapi
Mezoterapi; ilk kez 1952’de Fransa’da Doktor Michel Pastor tarafından spor hekimliği tedavisinde kullanılmaya başlandı. Avrupa’da yaygın olarak ağrı tedavisinde kullanılırken, ülkemizde daha çok estetikte kullanıldığında dair bir kanı yerleşmiş olsa da Ağrı ve Dolaşım Sorunlarında çok etkili bir yöntemdir.
Mezoterapi, ilaç ve / veya bitkisel ürünlerden oluşan karışımların normal kullanım dozundan düşük dozda, 4mm’lik özel iğne uçları kullanılarak mikroenjeksiyon tekniği ile cildin orta tabakasına(mezoderm) enjekte edilmesi yöntemidir. Ağrı mezoterapisi için kullanılan lokal anestezik, vitaminler(B1, B6, B5, B12,C vitamini), NSAİİ (ağrı ve ödem giderici), miyorelaksan (kas gevşetici), pentoksifilin (dolaşım düzenleyici) ilaçlar ağrılı bölgedeki ağrı ve ödeme yol açan maddelerin bölgeden uzaklaştırılması, dolaşımın düzenlenmesini, kronik travmaya maruz kalan vücudun yük taşıyan bölgelerinde bağ doku ve kollajen yapının kuvvetlenmesi yoluyla etki ederek altta yatan sorunları düzeltmesidir.
Sağlıklı bir insanın saç tellerinin yaklaşık 40 ila 80 tellik bir kısmı her gün dökülür. Saçlarımız bu şekilde kendisini yeniler ve sağlıklı saçlara bu şekilde sahip olmaktayız.
Dökülen saçların yerine yenileri, saç diplerinden çıkmakta ve çıkan tellerin sayesinde kellik sorunu ile karşı karşıya kalmamaktayız.
Dökülen saç sayısı ile çıkan saç sayısı arasında olumzus bir şekilde denge bozulduğunda saç dökülmesi sorunu var diyebiliriz.
Dökülen saçların yerine aynı sayıda saç çıkmadığı bu durum ile karşı karşıya kaldığımızda saç köklerinin desteklenmesi büyük önem arz etmeye başlar. Saç köklerinin desteklenmemesi kellik sorununun ortaya çıkmasına neden olur.
Dökülen saçların yerine yeni saçların çıkması için mezoterapi seçeneği modern tıbbın sunduğu önemli bir çözümdür. Mezoterapi ile sorunlu bölgeye doğrudan ilaç desteği sağlanmaktadır. Bu ilaç desteğinin ağızdan oral yolla alınmasınadan çok daha etkili bir yoldur.
Zira ağızdan alınan bir ilacın kafa derisine ulaşması için geçmesi gereken uzun bir yol vardır. Bu yol sindirim sisteminden başlayarak tüm dolaşım sistemini kapsamaktadır. Mezoterapide ise durum daha kolay ve hızlı şekilde gerçekleşmektedir.
- Saç köklerini besler ve canlanmasını sağlar.
- Saç dökelmesi azaltır. Mevcut saçların güçlenmesini sağlar.
- Dökülen saçların yerine yenilerinin gelmesini sağlar.
- Saç yoğunluğunun artmasını sağlar.
- Saç kalitesinin artmasını sağlar.
- Kronik baş ağrıları (Vasküler tipte, Migren, gerilim tipi, Boyun bölgesi kaynaklı)
- Spor yaralanmaları
- Osteoartritler, (Diz eklemi, bel-kalça, ayak bileği bölgesi ağrılarında, omuz eklem rahatsızlıklarında)
- Kılcal damar genişlemeleri yara nedbelerinde, kapanmayan yaralarda
- Primer lenfatik ve venöz dolaşım problemlerinde
- Saç dökülmelerinde kullanılmaktadır
- Doğrudan problemli bölgeye uygulanması, İlacın lokal ve hızlı etkisi,
- Birbirlerinin etkisini artırabilecek ilaçların beraber kullanılabilmesi,
- İlacın daha az dozda kullanılması,
- İlaca bağlı daha az yan etki,
- Ağrısız bir tedavi yöntemi olması,
- Bir çok ağrı tedavi yöntemine göre daha az girişimsel olması,
- Daha az seans ve daha uzun seans aralıkları,
- Gündelik hayatı ve iş yaşamını etkilememesi,
- Yavaş emlim sonucunda bölgede uzun süre kalarak etki göstermesi
Genellikle 4 mm’lik ölçülere sahip olan “mikro iğneler” ile yapılan ağrı mezoterapisi öncesinde hastanın mevcut sağlık durumu hakkında bilgi edinilir ve ağrı mezoterapisine uygun olmayan hastalara “açıklama” yapılarak işlem için uygun olmadıkları izah edilir. Eğer ki; ağrı mezoterapisi konusunda hastanın herhangi bir engeli yoksa ağrılarının diğer tedavi yöntemleriyle çözülüp çözülemeyeceği belirlenir ve daha sonra ağrı mezoterapisi uygulanabilir.
Enjeksiyon yöntemi ile uygulanan ağrı mezoterapisinin temelinde “ilaç” yer almaktadır. Vücutta görev yapan “tedavi edici” hücrelerin yeniden canlanmasına da katkıda bulunur.
Saç dökülmesi ve saçlarda azalma şikayeti olan kişiler için ideal bir yöntem olan saç mezoterapisinin uygulanması, kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Kişinin saç yapısının araştırılması ve analiz edilmesi ile, saçın ne kadar yıprandığı tespit edildikten sonra seanslar belirlenir. Saçın durumuna göre ortalama 15 günde bir planlanabilen saç mezoterapisinin seansları, doktorun kararına göre değişebilir. 3-4 seans sonra etkiler görülmeye başlar. 8 seansa kadar uygulama yapılabilir.
Saç mezoterapisi, Dr Berat FIÇICI tarafından yapılmaktadır. Siz de saçlarınızdaki dökülmeden ve cansızlıktan şikayetçiyseniz, Dr Berat FIÇICIya saç mezoterapisini yaptırabilir ve saçlarınıza yeniden kavuşabilirsiniz.
- Akut enfeksiyonlar,
- Derin ven trombuzu,
- Düzensiz hipertansiyon,
- Kalp krizi,
- Son dönem kalp yetmezliği,
- Açık yaralar,
- Böbrek yetmezliği,
- Kan sulandırıcı ilaç kullananlar,
- İlaçlara karşı allerjisi olanlar,
- Hamilelikte uygulanmaz.
İğneler ince uçlu olduğundan kişiye rahatsız edecek bir acı yapmaz.