Gençlerde kronik yorgunluğun üstesinden gelmek
Tedavi planı kişiye özel hastalığı ortaya çıkaran sebeplere göre belirlenir.Doğru tedavi için doğru teşhis şarttır. Hastanın tahlilleri, tıbbi muayene ve uygulamalı kinesiyoloji yöntemi kullanarak; kişiye özel gıda intoleransları , ağır metal yükleri , vitamin mineral eksiklikleri, mikrobiyal planı tespit edilir. Tedavi planı arınma mekanizmalarını harekete geçirerek vücudun tamir mekanizması düzenlenir. Tedavi boyutunda danışana da sorumluluklar düşmektedir.
Hayatına egzersiz alışkanlıklarını katmalı , düzenli nefes çalışmaları ile limbik sistem dengelenmeli, psikojenik bakış açısını yeniden düzenleyerek ruhunuzdaki yüklerinizden kurtulabilirsiniz.
Beşinci bölümde yazarlar stres ve endişe ile nasıl başa çıkabileceğinizi anlatıyor; kronik yorgunluğun kendisinin de zaman zaman strese neden olabileceğini belirttikten sonra uzun süre yapmadığınız bazı şeyleri yapmak veya harekete geçmenin de stresinizi ve endişenizi arttırabileceğini belirtiyorlar.
Endişenin bedenimizi, düşüncelerimizi ve davranışımızı nasıl etkilediğini anlamak, onunla başa çıkmayı kolaylaştırır.
Endişe halinde ve çok stresli olduğumuzda bu endişeyi bedenimizde:
- Baş ağrısı
- Baş dönmesi
- Sersemlik hissi, baygınlık hissi
- Bulanık görme
- Yüzde kızarma
- Boğazda düğümlenme hissi, boğulma/yutkunamama hissi
- Ağız kuruması
- Çene, boyun ve omuzlarda kaslarda gerginlik, ağrı, titreme•Göğüste ağrı veya daralma/sıkışma, kalp çarpıntısı, nefes darlığı
- Kollarda uyuşma ve iğne batması hissi •Parmaklarda titreme, karıncalanma
- Ellerde, ayaklarda soğuma, terleme •Bacaklarda uyuşma, iğne batması hissi
- Bacakların canının çekilmiş olması lastik gibi olması hissi
- Sık tuvalete gitme isteği
- Bulantı veya mide huzursuzluğu, ishal, kabızlık, karın ağrısı. Daha fazla terleme. Ve yorgunluk
- Gece terlemeleri, kabus görme, canlı rüyalar görme
- Duygudurum değişiklikleri (kolay öfkelenme, alınganlık)
- Odaklanma sorunları
- Unutkanlık
- Karar almada güçlük çekme
- Huzursuzluk
- Sinirlilik olarak görülebilir.
Bazı hastalarda, aşırı veya uzun süren zihinsel çaba veya fiziksel egzersiz sonucu sinir sistemi aktivitesi ve adrenalin üretimi artar. Bu ağrı ve acılar, baş ağrısı, terleme, sıcak basması, üşüme, göğüste gerginlik, boğaz hassasiyeti gibi bunaltıcı belirtilere neden olabilir; hastalar kendilerinin tekrar tekrar grip olduğunu ve grip bulgularının bir türlü geçmediğini düşünebilirler.