İlaçsız Panik Atak Tedavisi Mümkün Mü?
Panik ataklar, hızlı kalp atışı, hızlı nefes alma ve terleme gibi fiziksel belirtilere neden olan ani, yoğun korku duygularıdır. Panik atak geçiren bazı kişiler, bir tür kaygı bozukluğu olan panik bozukluğu geliştirir. Terapi ve ilaçlar panik atakları ve panik bozukluğunu tedavi edebilir.
Bütüncül Tıp Terapileri insanı ruhsal ve fiziksel olarak ayırmaz, bir bütün olarak insanı; ruh beden zihin dengesi içinde ele alır. Kliniğimizde ilaçsız panik atak tedavisi için uyguladığımız yaklaşımla hastalıkların altındaki kök nedenler detaylı muayene ve tetkliklerle incelenir ve hekim hasta işbirliği yapılarak bir yol haritası oluşturulur.
Program içerisinde Beslenme Düzenlenmeli , Arınma Mekanizmaları harekete geçirilmeli, Vitamin Mineral eksiklikleri yerine konulmalı, Stres Yükü Dengelenip hayata bakış açısındaki SORUN ODAKLI olmanın yerine ÇÖZÜM ODAKLI DÜŞÜNME SİSTEMİNE Geçilmeli.
Rezonans Terapileri
Modern psikoloji biliminin kadim doğu ögretisinden esin alan bir teknoloji ile birleşimi olarak tanımlayabileceğimiz Rezonans Terapileri vücudun ve psişenin enerji düzeyinde dengelenmesi olarak da tanımlanabilir.
İnsanın dört farklı enerjisi vardır; bedensel, zihinsel, duygusal ve manevi. Olumlu veya olumsuz olabilen enerji, yüksek veya düşük olabilir. Vücuttaki bu enerji akışında oluşabilecek blokajlar, bireyde hem psikolojik sıkıntılar hem de fiziksel hastalıklar olarak karşımıza çıkar. Bu blokajın büyüklüğü ve süresinin uzunluğuna göre, birçok değişik semptom ve hastalık görülebilir.
Enerjetik yapı, ruhsal sağlığımızdaki en önemli yapıtaşı… Kişinin enerjetik-elektromanyetik durumunun o kişinin sağlığın en önemli bileşeni olduğunu ve bunun hem ruhsal durumu hem fiziksel bedeni şekillendirdiğini biliyoruz. Yaptığımız Rezonans terapilerinin ilk etkisini, kişinin ruhsal hali üzerinde düzelme ile görüyoruz; psikolojik sıkıntıların çözümünden sonra fiziksel problemlerdeki iyileşme de enerji akışındaki düzenlemeye sekonder olarak kendiliğinden geliyor.
Rezonans terapilerinde psikolojik problemlerde; Biorezonans teknolojisi sayesinde insanın enerjitik dengesini düzenleyerek, hem fiziksel hem ruhsal alanda birçok problemde psikolojik ve fiziksel bir bütün olarak değerlendirip terapötik bir etki elde edebildiğimizi gözlemleyebiliyoruz. Sonuç olarak ilaçsız panik atak tedavisini mümkün kılıyoruz.
Rezonans terapilerindeki amaç vücuttaki enerji blokajlarını kaldırmak, akışı düzenlemek ve ruhsal bir detoks sağlarak kişinin enerjetik yapısını doğal haline gelmesidir.
Panik atak nedir?
Panik atak, sıradan, tehdit edici olmayan durumlara tepki olarak ani, geçici korku duygularına ve güçlü fiziksel tepkilere neden olur. Panik atak geçirirken çok terleyebilir, nefes almakta güçlük çekebilir ve kalbinizin hızlı attığını hissedebilirsiniz. Kalp krizi geçiriyormuş gibi hissedebilirsiniz.
Panik ataklar, panik bozukluğunun ana özelliğidir. Ancak, aşağıdakiler gibi diğer koşullarla birlikte gerçekleşebilirler: Anksiyete bozuklukları
- Duygudurum bozuklukları
- Fobiler.
- Psikotik bozukluklar.
- Madde kullanım bozuklukları
- Travma ve stresle ilişkili bozukluklar.
- Bazı tıbbi durumlar.
Panik ataklar kendi başlarına sağlığınız için tehlikeli veya zararlı olmasa da, sık ataklar yaşam kalitenizin düşmesine ve diğer sorunlara yol açabilir.
Panik atak ile anksiyete arasındaki fark nedir?
Temel fark, bazı stres faktörlerinin sıklıkla anksiyete ataklarını tetiklemesi ve bunların yavaş yavaş birikebilmesidir. Buna karşılık, panik ataklar tipik olarak beklenmedik bir şekilde ve aniden ortaya çıkar. Anksiyete genellikle kalp çarpıntısı veya midenizdeki düğümler gibi fiziksel belirtilere neden olur. Ancak bu semptomlar genellikle daha az şiddetlidir ve çok yoğun fakat kısa semptomları olan bir panik ataktan daha uzun sürer.
Panik bozukluğu nedir?
Panik bozukluğu, birden fazla beklenmedik panik atak içeren bir anksiyete bozukluğudur. Panik bozukluğunun ana özelliği, atakların genellikle uyarı vermeden gerçekleşmesi ve başka bir zihinsel sağlık veya fiziksel durumdan kaynaklanmamasıdır. Genellikle onlar için belirli bir tetikleyici yoktur. Panik atak yaşayan herkes panik bozukluğu geliştirmez.
Panik atak belirtileri nelerdir?
Panik atak aniden olur. Semptomlar genellikle başladıktan sonra 10 dakika içinde zirveye ulaşır ve kısa süre sonra kaybolur. Panik atağın fiziksel belirtileri şunları içerir:
- Göğüs ağrısı
- Hiperventilasyon gibi nefes almada zorluk
- Titreme
- Mide bulantısı
- Terlemek
- Parmaklarınızda veya ayak parmaklarınızda karıncalanma veya uyuşma
Şunları hissedebilirsiniz:
- Boğulma veya boğulma hissi
- Kontrolü kaybetme korkusu
- Sanki öleceksin hissi
- Derealizasyon (gerçek dışılık duyguları) veya duyarsızlaşma (kendinden kopmuş hissetmek)
Panik ataklar çok tatsız ve korkutucu olabilir. Panik atak belirtileri yaşadıysanız, bir sağlık uzmanına görünmeniz önemlidir. Size resmi bir teşhis verebilir ve altta yatan fiziksel bir neden olmadığından emin olabilirler.
Panik atak ne kadar sürer?
Panik ataklar genellikle 5 ila 20 dakika sürer. Ancak bazı insanlar bir saate kadar süren saldırılar bildirmiştir.
Panik atağı ne tetikler?
Panik ataklar için genellikle belirli bir tetikleyici yoktur. Ancak fobisi olan kişiler, panik atağa yol açan fobiyle ilgili tetikleyiciler yaşayabilir. Örneğin, tripanofobisi (yoğun iğne korkusu) olan biri, tıbbi test için kan alması gerektiğinde panik atak geçirebilir. Bazı insanlar için, panik atak geçirme korkusu genellikle bir panik atağı tetiklemek için yeterlidir. Panik bozukluğunun kriterlerinden birinin, panik atakların bilinen bir tetikleyicisinin olmaması olduğunu not etmek önemlidir.
Panik atak nasıl önlenir?
Sağlık uzmanınız, panik ataklara neden olan tetikleyicileri belirlemenize yardımcı olabilir. Psikoterapi sırasında, tetikleyici olayları yönetmek ve bir saldırıyı önlemek için stratejiler öğrenirsiniz. Panik atak geçirme riskinizi azaltmak için şu önlemleri de alabilirsiniz:
- Kafein , alkol ve sigaradan kaçının. Bunlar panik atakları daha da kötüleştirebilir.
- Stresi yönetmenize, gerginliği azaltmanıza ve ruh halinizi yükseltmenize yardımcı olmak için düzenli olarak egzersiz yapın
- Sağlıklı diyetle beslen.
- Stresi sağlıklı yollarla yönetin.