Biorezonans ile MS'e Destek
Romatizma, Ankilozan Spondilit, MS gibi otoimmün hastalıklar, vücudun bağışıklık sisteminin sağlıklı bir dokuya saldırıp onu yok etmeye çalışmasıyla meydana gelen genetic kökenli hastalıklardır. MS (Multipl Skleroz), santral sinir sisteminin -yani beynin ve omuriliğin- inflamatuar bir hastalığıdır. Özellikle santral sinir sistemi içinde ve bu bölüm ile vücudun diğer bölümleri arasında iletişimi sağlayan sinir liflerinde oluşan beyaz madde yapılarının hastalanmasıdır.
MS’li hastalarda santral sinir sistemindeki bu beyaz maddede plak veya lezyon diye adlandırılan hasarlı alanlar görülür. Bu hasarlı alanlarda siniri çevreleyen miyelin denilen bir maddede kayıp gözlenir. MS hastalığında gelişebilecek reaksiyonlar önceden tahmin edilemez ve oldukça değişkenlik gösterir. Bu nedenle MS hastalığını tanımlayabilmek zordur. Sinir sisteminde etkilenen yere ve etkilenme derecesine göre, MS hastalığının tipi ve şiddeti hastadan hastaya değişebilir.
MS hastalığının belirtileri ve tedavisi bu yüzden kişiye özeldir. MS’li olgularda genellikle beynin veya omuriliğin kontrol ettiği herhangi bir fonksiyonun tama varabilen değişik derecelerde kaybı gözlenir. MS hastalığının belirtileri kişiye göre değişebilmektedir. MS’li hastalar aşağıda sıralanan problemlerin herhangi birini ataklar ve düzelmeler şeklinde veya yavaş kötüleşen seyir izleyerek yaşayabilirler:
Uyuşukluk, karıncalanma, iğnelenme, Güç kaybı (vücudun bir tarafındaki kol ve bacakta veya her iki bacakta birden) Spazm, kas sertliği, kramp, ağrı. Görme kaybı, çift görme, İdrar kaçırma ve idrar aciliyeti, Kabızlık, Konuşma bozukluğu, Yutma zorluğu, Cinsel fonksiyon bozuklukları, Denge kaybı, bulantı, Yorgunluk, Depresyon, Kısa süreli hafıza problemleri.
MS hastalığında bağışıklık sistemindeki savunma amaçlı hücreler –bilinmeyen bir nedenden dolayı- sinir hücrelerinin çevresindeki myelin zar katmanını “yabancı” olarak algılar ve yok etmeye çalışır. Sinir sistemi bu yüzden, hastalığın düzeyine göre iz bırakabilen ya da iz bırakmadan ortadan kaybolabilen geçici bazı belirtilere neden olur. Skleroz nedeniyle beyin ve omurilikte oluşan plaklar MS’e neden olur. Hastalığın ilerlemesi, alevlenmeler ve iyileşmeler biçimindedir. Bu döngünün sürelerini hastalığın düzeyi belirler. Hastalığın etkilediği kişiler çoğunlukla 20-40 yaş arası erişkinlerdir. Kadınlarda görülme sıklığı erkeklere oranla iki kat fazladır.
Hastalığın coğrafi dağılımı, ekvatordan kutuplara doğru genişler. Daha çok Kuzey Avrupa’da (Almanya’da yılda 130 bin) yaygındır. Dünyada yılda yaklaşık 3 milyon, Türkiye’de ise 35 bin kişiyi etkilemektedir. Biorezonans MS gibi bağışıklık hastalıklarında tamamlayıcı, destekleyici olarak kullanılır. Sorunun ilerlemesinin önüne geçebilmektedir. Biorezonans uygulamaları hastanın yaşam kalitesini değiştirmekte, iyileşmeyi hızlandırmaktadır. Virüs, bakteri, parazit, mantar gibi patojenler, kimyasal, manyetik alan kirlilikleri ve alerjenler temizlendiğinde beden enerjisini sadece hastalıklara verebilmekte, bağışıklık sistemi böylece güçlenme olanağı bulabilmektedir.
Biorezonans, MS hastalarının yaşam kalitesini değiştirmekte, iyileşmeyi hızlandırmaktadır.
MS hastalarında biorezonans tedavisi tahriş edici nedenleri ortadan kaldırmak ve böylece vücudun yeniden düzenlenmesini sağlamak için kullanılır. Acı hissedilmeden hastayı biorezonans cihazına bağlamak için elektrotlar kullanılır ve vücudun elektromanyetik alanları izlenir. İşlem sağlıklı ve sağlıksız salınımları alır, okur ve daha sonra bulguları biorezonans cihazına gönderir.
Anormal titreşimler biorezonans cihazı tarafından ayrılır. Frekansları dönüştürülür ve elektronik olarak vücuda geri gönderilir. Aynı yöntem, elektronik ayarlardan sonra hastanın sağlıklı titreşimlerini (rezonans) vücuda geri getirmek için kullanılır. Bu süreç çok önemlidir, çünkü vücut kendi kendini düzenleyebildiğinde terapi işlevini yerine getirmiş olur.
Vücut ile zihin arasındaki karmaşık ilişkilere de dikkat edilmelidir. Bu nedenle, hastanın zihinsel durumu ile ilgili tartışmalar bütüncül bir tedavinin vazgeçilmez parçasıdır. Çoğu durumda, hastalığın başlangıcı zihinsel veya fiziksel bir zorlanma ile işaretlenir. Oldukça sıklıkla, yaşam tarzında bir değişiklik belirgin iyileşmeye ve bazı durumlarda hastalığın iyileşmesini tamamlar.
Hastalıkla ilgili bölgelerin biorezonans frekanslarıyla uyarılması hastanın yaşam enerji meridyenlerini dengeler, kendisini yeniden güçlü, neşeli, keyifli hissetmesini sağlar. Duyarlı, mükemmeliyetçi, kaygılı ve kendini suçlu hisseden kişilerde MS tipi hastalıkların daha çok görüldüğü tespit edilmiştir. Hastalığın duygusal ve düşünsel bu tür tetikleyicilerinin tespit edilip, temizlenmesi önemlidir.