Çikolata Sağlığa Zararlı Mı Faydalı Mı ?
Genç yaşlı küçük büyük hepimizin vazgeçilmez tutkusu çikolata.
1700lü yıllarda ingiltere de kakao yağının keşfiyle güzünümüzdeki çikolata ortaya çıkmış. Markalar olarak değişiklik gösterse de kakao, kakao yağı, şeker ve lesitinden oluşuyor.
Sürülebilir çikolataların içeriğinde ise palm yağı, şeker süt, süt tozu, şeker doymuş yağ, katkı maddesi, aroma vericiler bulunmakta.
Bu saydığımız içerikten dolayı diyabetliler ve kilo vermek için uğraşanlar tüketiminde çok dikkatli olmalı.
Diyeceksiniz ki biz hiç mi çikolata yemeyelim ? Hayır tabii ki yiyeceksiniz. Fakat özellikle sürülebilir çikolata tüketenler 1-2 kaşıkla kalmıyor, kavanozun dibini sıyırıyor işte burada devreye biorezonans terapi ile porsiyon kontrolü alışkanlığı giriyor.
Peki hep zararından bahsettiğimiz çikolatanın, rezonans ile porsiyon kontrolü ile tüketiminde, faydaları nelerdir. ?
Antioksidan kapasitesi, içerisindeki flovonoidlerden dolayı çok yüksek. Kansere karşı koruyucu özellik göstermekte. Çikolatanın Ham maddesi kakaonun yeşilçaya oranla 3 kat antioksidan özellik göstermekte.
%60 kakao olan bitter çikolataların günde 2 gram tüketimi kardiyovasküler hastalıklardan korunmada etkin rol göstermekte.
Ayrıca bizim mutlu olmamızı sağlayan serotonin hormonu içermekte, çünkü içerisinde triptofan bulunmakta. İşte bu sebeple yediğinizde kendinizi mutlu hatta yemediğinizde kendinizi gergin hissedersiniz.
Önemli olan çikolatanın miktarı, tüketim sıklığı, kimin tükettiği. Eğer sıkı bir diyetteyseniz hafta da 1 kar bitter çikolata tüketebilirsiniz. Lakin sağlıklı bir bireyseniz günde 1-2 kare bitter çikolata tüketebilirsiniz. Sürülebilir çikolatadan ise hem içeriği hem ekmeği çok yedirdiği için uzak durmalısınız.