İnatçı Diz Ağrısı Ameliyat Olmadan Tedavi Edilebilir.
Vücudun en büyük ve en önemli eklemlerinden biri olan diz, vücut yükünün taşınmasında ve hareketin sağlanmasında önemli rol oynar.
Bu nedenle incinme, yaralanma veya yıpranma ile hasar almaya birçok ekleme oranla daha yatkındır. Herhangi bir nedenle oluşan diz ağrıları, ileri yaştaki bireylerde daha sık görülmekle birlikte birçok insanın yaşadığı sağlık sorunlarından bir tanesidir.
Şiddetli diz ağrısı son derece nahoş olabilir ve büyük bir endişeye neden olabilir. Uykunuzu etkileyebilir, günlük aktiviteleri sınırlayabilir, sevdiğiniz şeyleri yapmanıza engel olabilir ve rahatlamanızı çok zorlaştırabilir.
Kliniğimizde uyguladığımız yöntemler ve son teknoloji cihazımız ile ameliyatsız diz ağrısı tedavisi sağlamaktayız. Detaylı Bilgi İçin Tıklayın.
Diz ağrısı, yetişkinlerin yaklaşık %25'ini etkileyen yaygın bir sorundur. Çoğu insan, kendi kendine bakım ve fizyoterapi gibi non-invaziv tedavilerle düzelen hafif ila orta şiddette ağrı yaşar.
Ancak bazı durumlarda diz ağrısı daha şiddetlidir ve daha fazla müdahale gerektirir. Şiddetli diz ağrısı genellikle aniden ortaya çıkar ve altta yatan nedene bağlı olarak şişlik , instabilite , sıcak, kırmızı deri gibi diğer semptomlarla birlikte olabilir veya bacakta bariz bir şekil bozukluğu olabilir.
Diz Ağrısı Nedenleri Nelerdir?
- Diz ağrıları geçici veya kronikleşmiş halde olabilir. Yaralanma, kaza veya eklemin zorlanması ile oluşan ağrılar geçicidir ve ağrılar şiddetli olmadığı takdirde herhangi bir tedavi gerektirmeden kendiliğinden iyileşebilir.
- Zorlama: en sık rastlanılan diz ağrısı nedeni zorlamadır. Zorlama nedeniyle diz dokuları gerilir ve geçici ağrı meydana gelir.
- Menisküs: diz ekleminin içinde amortisör görevi yapana lastiğimsi ara doku olan menisküs yaş ilerledikçe yıpranır. Özellikle orta ve üzeri yaş grubunda görülen diz ağrılarının temel nedeni menisküs yıpranmasıdır. Diz ekleminde yaşanan ani bükülme, kilitlenme ve şişme nedeniyle oluşan menisküs yırtılmaları da diz ağrısına neden olur.
- Osteoartrit veya eklemde ağrıya neden olabilecek bir hastalıktan dolayı gelişen ağrılar ise kalıcı ve kroniktir. Bunlar eklemin fiziksel yapısına ilişkin bozukluklardan kaynaklı olabileceği gibi farklı hastalıklara bağlı oluşan diz ağrıları şeklinde de gerçekleşebilir. Diz ağrısına neden olabilecek bazı durumlar şu şekildedir:
- Osteoartrit (Kireçlenme): Eklem dejenerasyonu ile görülen, ağrı ve iltihaplanma ile birlikte özellikle de ileri yaştaki bireylerde görülen eklem yıkımı şeklinde gelişen bir sağlık sorunudur.
- Romatoid artrit: Eklemlerde deformasyona ve kemik kaybına neden olabilen kronik bir otoimmün inflamatuar hastalıktır ve dizlerle birlikte vücudun farklı eklemlerini de etkileyen ağrılı şişliklere neden olur.
- Bursit: Tekrarlayan eklem yaralanmaları sonucunda veya diz ekleminin aşırı kullanımına bağlı olarak oluşan iltihaplanmadır.
- Gut hastalığı: Dokularda ürik asit birikimine ve buna bağlı olarak ağrılara yol açan bir tür hastalıktır.
- Tendinit: Dizin ön kısmında hissedilen ve yokuşta yürüme, merdiven çıkma, tırmanma gibi eylemler sırasında şiddetlenen ağrılara neden olur.
- Baker (Fırıncı) kistleri: Eklemleri yağlayan ve hareket kabiliyetini sağlayan sinovyal sıvının diz arkasında birikmesi ile ağrı oluşumuna neden olan kistlerdir.
- Diz kapağı çıkıkları: Genellikle kaza veya travmalar sonrasında oluşan diz kapağı çıkmaları, diz ağrılarına neden olabilir.
- Bağlarda yırtılma: Eklemlerin zorlanması veya travmaları sonrasında dizde bulunan dört bağdan herhangi birinin yırtılması ile diz ağrıları oluşabilir. En sık yırtılan diz bağları ön çapraz bağlardır.
- Kemik tümörleri: En yaygın görülen ikinci kemik kanseri türü olan osteosarkom genellikle diz eklemlerini etkiler ve bu bölgede kronik ağrılara neden olur.
- Kıkırdak hasarları: Diz ekleminde yer alan ve kemikten daha yumuşak, hassas bir yapıya sahip olan kıkırdaklarda çeşitli nedenlerle oluşan bozukluklar dizde ağrıya neden olabilir.
- Kemik kırıkları: Özellikle travma sonrasında oluşan ağrılarda kemik kırıklarına bağlı diz ağrıları görülebilir.
- Aşırı kiloluluk: İdeal kilonun üzerine alınan her kilo, dizler üzerinde bir yük oluşturduğundan kilolu kişilerde diz eklemlerinin zarar görme olasılığı önemli derecede yükselir. Kilonun neden olduğu baskı ve zorlama dolayısıyla diz ağrıları ve eklem hastalıkları sıklıkla görülür.
Ne zaman Hekime Başvurmalısın?
Şiddetli diz ağrısı, ciddi bir şeylerin olduğunun göstergesi olabilir ve aşağıdaki durumlarda doktorunuzu görmelisiniz: Ameliyatsız diz ağrısı tedavisi için buradan randevu oluşturabilirsiniz.
- Dizde deforme görüntü varsa
- Diz hareketleriniz sınırlıdır - dizinizi tam olarak bükemez veya düzeltemezsiniz
- Geceleri veya dinlenirken şiddetli diz ağrınız varsa
- Kendinizi iyi hissetmiyorsanız veya ateşiniz varsa
- Kızarıklık var veya diz sıcak geliyorsa
- Diz çevresinde büyük şişlik varsa
- Semptomlarınız devam ediyor veya kötüleşiyorsa
- Baldırınızda ağrı, şişlik, kızarıklık, karıncalanma veya uyuşma varsa
Ağrı Tedavilerinde Uygulama Yöntemlerimiz
Bitkisel Tedavi Eşliğinde Kişiye Özel İhtiyacı Belirlenerek Protokol hazırlanır. Ameliyatsız diz ağrısı tedavisi amaç MR gibi radyolojik bulguları tedavi etmekten çok bütüncül yaklaşımla hastayı ve hastalığı oluşturan sebepleri tedavi etmektir.
- PROLOTERAPİ
- NÖRALTERAPİ
- PERİNÖRAL ENJEKSİYON TEKNİKLERİ
- MEZOTERAPİ
- PRP-CGF-PRGF-BMAC
- MANUEL TERAPİ
- MANYETİK FREKANS TEDAVİSİ
- REZONANS TERAPİLERİ
- PRESSOTERAPİ
- OZON TEDAVİSİ
- HACAMAT KUPA TERAPİSİ
- PROKAİN BAZ İNFÜZYONU
- SÜLÜK TEDAVİSİ
- MEDİKAL EGZERSİZ