Karpal Tünel Sendormu Tedavisi
Karpal tünel sendromu el, bilek ve kolda uyuşma, karıncalanma ve ağrıya neden olur. Yaygın, rahatsız edici ve hatta bazen ağrılı bir durumdur. Karpal tünel sendromunun erken teşhisi tedavinin etkinliğini artırabilir.
Karpal tünel nedir?
Karpal tünel sendromu, el ve parmaklara giden sinirleri ve tendonları koruyan elin tabanındaki dar geçit (veya tünel) olan karpal tünel olarak adlandırılır. Karpal tünel sendromu, karpal tünelde sıkışmış bir medyan sinirin sonucudur. Bu sinirin sıkışması elde uyuşma, karıncalanma ve ağrı, halsizlik gibi diğer belirtilere neden olur.
Karpal tünele ne sebep olur?
Karpal tüneli sıkıştıran, sıkıştıran veya tahriş eden herhangi bir şey, karpal tünel sendromunun gelişmesine yol açabilir. Karpal tünel sendromuna katkıda bulunabilecek bazı faktörler şunlardır: altta yatan sağlık sorunları (özellikle iltihaplı durumlar), aşırı kullanım veya kötü duruş ve el kullanımının ergonomisi ve bilek anatomisi. Çoğu durumda, karpal tünel sendromu, karpal tüneli ve medyan siniri etkileyen birçok faktörün bir kombinasyonudur.
Karpal Tünel Sendromu Ameliyatsız Nasıl Tedavi Edilir?
Semptomlar ne kadar küçük veya şiddetli olursa olsun, karpal tünel mümkün olduğunca erken tedavi edilmelidir. Kliniğimizde uyguladığımız yöntemler ve son teknoloji cihazımız ile bel ve boyun fıtıkları, donuk omuz, karpal tünel sendromu, disk kayması, diz ağrısı ve sporcu ağrıları gibi birçok ağrının tedavisini sağlamaktayız.
Bu teknikler yardımcı olmazsa, el bileğini ve eli stabilize etmek için bir bilek ateli, 10 aydan daha kısa süredir mevcut olan hafif ila orta dereceli karpal tünel sendromu semptomlarında rahatlama sağlayabilir. Şiddetli veya inatçı karpal tünel sendromu ameliyatsız tedavi edilebilir.
Karpal tünel önlenebilir mi?
Karpal tüneli önlemek için net, kanıtlanmış bir strateji yoktur, ancak şu önlemleri alarak riskinizi azaltabilirsiniz:
- Tutuşunuzu gevşetin ve yazma gibi manuel görevleri tamamlamak için kullanılan gücü azaltın.
- Ellerine bir mola ver. Sık molalar ve hafifçe esneme, medyan sinir üzerindeki baskıyı hafifletmeye yardımcı olabilir.
- Duruşunuza ve şeklinize dikkat edin. Bilekleriniz her zaman rahat bir pozisyonda olmalıdır. Eğiliyorlarsa veya sürekli gerginlerse, karpal tünele ve medyan sinire gereksiz baskı yapıyor olabilirsiniz.
- Gününüzün çoğunu bilgisayarda geçiriyorsanız, klavyenizin dirsek hizasında veya biraz daha aşağıda olduğundan emin olun. Omuzlarınız geriye doğru kıvrılmış ve kaslarınız gevşemiş halde iyi bir duruş sergileyin.
- Sıcak kalmak. Soğuk ellerin ağrı ve sertlik geliştirme olasılığı daha yüksektir.
- Ofisiniz sürekli soğuksa, ellerinizi sıcak tutmaya yardımcı olması için parmaksız eldiven giymeyi deneyin.
Karpal Tünel Sendromu Tedavilerinde Uygulama Yöntemlerimiz
Bitkisel Tedavi Eşliğinde Kişiye Özel İhtiyacı Belirlenerek Protokol hazırlanır. Ağrı Tedavisindeki amaç radyolojik bulguları tedavi etmekten çok bütüncül yaklaşımla hastayı ve hastalığı oluşturan sebepleri tedavi etmek amaç olmalıdır.
- PROLOTERAPİ
- NÖRALTERAPİ
- PERİNÖRAL ENJEKSİYON TEKNİKLERİ
- MEZOTERAPİ
- PRP-CGF-PRGF-BMAC
- MANUEL TERAPİ
- MANYETİK FREKANS TEDAVİSİ
- LAZER TEDAVİSİ
- REZONANS TERAPİLERİ
- SÜLÜK TEDAVİSİ
- MEDİKAL EGZERSİZ