Kilo Veremiyorum Ne Yapmalıyım?
Ekmek insanoğlunun vazgeçilmez besini.
İçerisinde protein ve karbonhidrat bulunmakta, beslenmemiz üzerinde çok büyük etkisi var
Ekmeği kestim neden zayıflayamıyorum?
Ekmek zararlı mı?
Şimdi bu sorularınızın cevabına geçelim
Aslında dikkat edilmesi gereken tek şey ekmeğin tüketim miktarı ve hangi ekmeği tükettiğiniz.
Beyaz ekmeğin glisemik indeksi yüksektir. Yedikten sonra bir türlü doymazsınız, yedikçe yeme isteğiniz gelir.
Fakat Tam buğday karabuğday ekmeği yerseniz sizi inanılmaz tok tutar. Neden? Çünkü lif ve posa miktarı yüksektir.
Boy yaş cinsiyet hormon ve kan değerleriniz ile orantılı olarak ekmek tüketmelisiniz. Tavsiyem beyaz undan yapılmış ekmekler yerine, tam tahıldan elde edilmiş ekmekleri tüketmeniz. Ekmeğin üzerinde çok tahıllı değil. Tam tahıllı yazmalı.
Ekmek tüketmeyi sevmiyorsanız ekmek yerine geçenler olarak adlandırdığımız; 3 yk yulaf, 3 yk yeşil mercimek, tam buğday unundan yapılmış makarna, yani sağlıklı karbonhidrat ve proteini bir arada içeren unları tüketebilirsiniz.
1 dilim ekmek ortalama 70 kalori içermekte. Ekmeği seviyor ve karbonhidrat krizi yaşıyorsanız zararlı ve kalorili paketlenmiş yiyecekler yerine doğru seçilmiş tam buğday, karabuğday ekmekleri tüketin.