Rektal Ozon Tedavisi Nedir?
Ozon tedavisinin konforlu,etkili ve güvenli yollarından biri de rektal ozon tedavisidir. Rektal ozon tedavisi vücuda bağırsak mukozasından emilim yoluyla ince kanüller kullanılarak rektuma doğrudan ozon verilmesi olarak tanımlanabilir.
Bağırsaktan emilerek kana karışan bütün besinler ve kimyasallar gibi ozon da dolaşımla doğrudan karaciğere gider.
Ozon,karaciğerden geçerken tüm hücreler ozon ile temas etmiş olur.
- Bu temas sırasında hücrelerin antioksidan kapasiteleri yükselir.
- Rektal ozon tedavisi ile zararlı bakteriler,mantarlar ve protozoa ortadan kaldırılır.
- Oksijen metabolizması uyarılır.
- Bağışıklık sistemi güçlendirilir.
- Enflamasyon şiddeti azalır.
Ozon terapi birçok mekanizma ile tedaviye katkı sağlamaktadır ;
Bağışıklığın Güçlendirilmesi ,Direncin Artması: Ozonun sağlıklı insanlara sağladığı en önemli yararlardan birisi de sağlıklı olan kişilerin bu halinin devamının sağlanmasıdır. Artan vücut direnci, güçlenen bağışıklık sistemi sayesinde çeşitli enfeksiyon hastalıklarına yakalanma olasılığı azaltılırken bir şekilde yakalanılan hastalıkların da kısa sürede atlatılması mümkündür.
Doku Dolaşımının Düzenlenmesi: Ozon, kan damarlarını genişletir, kanı sulandırır ve damarları tıkayan plakları eritir.Dokunun oksijen seviyesini arttırır. Bu özellikleri sayesinde ozon terapi, yüksek tansiyon, damar hastalıkları, kangren (Burger hastalığı) ve şeker hastalarında görülen diyabetik ayak yaraları gibi hastalıkların tedavisinde de başarıyla uygulanır.
Detoksifikasyon: Çeşitli nedenlere vücudumuza girmiş bulunan çeşitli kimyasal ve biyolojik atıkların uzaklaştırılması, zararsız hale gelmesi ozon tedavisi ile sağlanabilir. Yediklerimiz, içtiklerimiz, ilaç olarak kullandıklarımızın yanında yaşayan canlı bir organizma olarak bedenimizde metabolizma artığı olarak oluşan toksin denilen maddelerin uzaklaştırılmasını, sağlığın kazanılmasını ve korunmasını sağlar.
Enflamasyonun Kontrolü : Kandaki ve dokulardaki iltihabı düşürür, kan tetkiklerindeki iltihap beliteçleri olan sedimentasyon, CRP, RF değerlerinde düşme olur. Ozon tedavisi özellikle yangısal sürecin yoğun olarak yaşandığı ve immün sistemin ön planda yer aldığı hastalıklarda yardımcı tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır ( yara iyileşmesi, iskemik, romatizmal ve infeksiyöz hastalıklardır.
Antioksidan Sistemin Güçlendirilmesi: Tekrarlanan düşük dozda ozon uygulamaları sonucunda antioksidan sistem güçlendirilerek oksidatif strese karşı direnç gelişir.
Enfeksiyonlara Karşı Güçlü Savaşçı:Ozonun bir diğer özelliği de bilinen tüm bakteri, mantar ve virüsleri yok edebilmesidir. II. Dünya Savaşı’nda yaraların dezenfekte edilmesi için kullanılan bu molekül, enfeksiyona bağlı hastalıkların tedavisinde, ameliyathane, hazır gıda ve havuz sterilizasyonunda kullanılır. Klordan 3.000 kat daha güçlü olmasına rağmen, klorun aksine hiçbir atık madde bırakmadığı için sağlık üstünde olumsuz herhangi bir etkisi yoktur.Ozon, güçlü okside edici özelliğinden dolayı mikroorganizmaları öldürmenin yanında tüm toksinleri de (fenolleri, pestisidleri, deterjanları, kimyasal atıkları ve aromatik bileşikleri de) nötralize edebilir.